De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oppervlakte tussen 2 vergelijkingen

dit is voor een examen wiskunde dat ik morgen heb en ik geraak er echt niet uit.

bepaal de oppervlakte begrepen tussen de kromme met vergelijking y=x2 en de kromme met vergelijking y=x

zou je ook een paar regels kunnen geven voor die integralen te berekenen? Ik begrijp er niet veel van

Dank je

cassie
3de graad ASO - woensdag 21 juni 2006

Antwoord

Beste Cassie

Tussen x = a en x = b stelt de integraal van f(x) de oppervlakte voor tussen f(x) en de x-as. Maak eens een duidelijke tekening van beide functies met de juiste snijpunten. Je zult zien dat de begrensde oppervlakte tussen 0 en 1 ligt en dat y = x de bovenste kromme is, y = x2 de onderste.

De oppervlakte ertussen kan je dan berekenen door die van x te bepalen, tussen 0 en 1, en dan die van x2 tussen 0 en 1 eraf te trekken. Op je tekening zou je dan duidelijk moeten zien dat inderdaad de oppervlakte ertussen overblijft.

Het opstellen van de integraal is nu niet meer moeilijk en het uitrekenen ook niet.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 21 juni 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3