De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Afstand punt-rechte

 Dit is een reactie op vraag 45863 
Als ik de oefening op die manier oplos komt het antwoord niet overeen met het antwoord dat men geeft in mijn boek. Bij de antwoorden staat: -7x-8y+8=0; x+y=0
Jouw uitleg lijkt me wel juist maar ik begrijp niet hoe je aan de bovenstaande antwoorden komt.

Jens
2de graad ASO - zondag 11 juni 2006

Antwoord

De vergelijking -7x-8y+8=0 is in ieder geval fout. De rechte gaat zelfs niet eens door A(2,-2) en dat had je zelf ook makkelijk kunnen vast controleren door A in te vullen.

q45869img1.gif

Met bovengenoemde methode krijg je:

q45869img2.gif

En dat klopt dan wel:

q45869img3.gif

Maar x+y=0 kan ook! Daar had ik nog niet aan gedacht...

q45869img4.gif

..en dat kan natuurlijk ook! Deze vergelijking kan je vinden als je bedenkt dat het midden van BC op deze lijn ligt. Maar zoals je zelf al zei er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden... maar daar moeten we dan nog maar 's over nadenken. Het zou aardig zijn als die methode ook echt tot de twee vergelijkingen zou leiden...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 11 juni 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3