De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoogte driehoek

ik heb een driehoek ABC.

gegevens: AB = 100 meter
ÐA=34 graden
ÐB=61 graden

hoe bepaal ik de hoogte van deze driehoek en wat is deze hoogte?

hub
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 6 juni 2006

Antwoord

ÐC=180°-ÐA-ÐB. (1)
Volgens de sinusregel geldt:
AC/(sin(ÐB))=AB/sin(ÐC)) (2)
Met (1) en (2) kun je AC uitrekenen.

Daarna:
sin(ÐA)=hoogte/AC, dus hoogte=sin(ÐA)*AC.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 6 juni 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3