De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Standaardafwijking berekenen

Hallo, ik had als oefening op mijn examen de volgende vraag gevonden:

s is onbekend, en m is 150

Bereken s nu zó dat P(142X158)= 0,20

Alleen ik weet niet hoe ik nu s moet berekenen! Ik was al begonnen om voor beide waarden de z-waarde te berekenen en dat zal waarschijnlijk ook wel moeten maar toch ging het mis. Ik heb het antwoord ook niet dus kan het niet controleren.

Alvast bedankt! Alexander

Alexan
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 27 mei 2006

Antwoord

Omdat 150 - 142 = 158 - 150 heb je maar een z-waarde nodig.

q45592img1.gifm=150 ; s= ?

q45592img2.gif

wl
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 27 mei 2006
 Re: Standaardafwijking berekenen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3