De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Phi

 Dit is een reactie op vraag 45504 
-ik begrijp dit niet echt, wel phi/1=1/phi', maar hoe kan x/y gelijk zijn aan y/x hoe kan dit een pot nat zijn en phi'is anders dan phi. Kunt u dit toelichten?
-Kunt u het duidelijk maken aan de hand van een tekening of iets dergelijks?
-waar wordt 0.618 als verhouding toegepast?
Alvast bedankt!!!!!!

Piet
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 22 mei 2006

Antwoord

Ik geloof niet dat het veel zin heeft maar als je een gouden rechthoek hebt met lengte x en breedte y dan geldt:

x=$\phi$·y en y=$\phi$'·x

Vergelijk met 'Jan is twee keer zo oud als Piet'. Piet is dus een half keer zo oud als Jan. Dat is niks bijzonders... en er valt weinig aan uit te leggen denk ik. Is dat nu iets anders? 'Twee keer zo oud' of 'half keer zo oud'? Dat denk ik toch niet... het is hetzelfde.

Wat wel bijzonder is dat die twee getallen precies 1 verschillen, maar ja dat was natuurlijk precies de vergelijking waarmee je de waarde van 'de gulden snede' berekent.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 22 mei 2006
 Re: Re: Re: Re: Re: Phi 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3