De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Formule gulden snede

hoi,

Ik heb een vraag over de gulden snede. Ik snap niet dat je de vergelijking (x + 1)/x = x / 1 tot x2 - x - 1 = 0 kunt herleiden. Kunnen jullie mij helpen?

Alvast bedankt
Kim

Kim
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 24 april 2006

Antwoord

Kruislings vermenigvuldigen geeft 1(x+1)=x2

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 26 april 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3