De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Coordinaten van een gelijkbenige driehoek

Voor een opdracht moet ik de coordinaten van een punt berekenen.
Gegeven: is een gelijkbenige driehoek ABC waarvan AB=BC en ÐB=30° de coordinaten van A zijn [0,0] en de coordinaten van B zijn [0,10]
Gevraagd: hoe bereken ik de coordinaten van C

Kan iemand mij misschien uitleggen hoe ik dit het beste aan kan pakken?

Henk
Student hbo - dinsdag 18 april 2006

Antwoord

De beste aanpak is: maak een schets:
q44980img1.gif
Teken nu de loodlijn vanuit C op AB (de y-as). Deze loodlijn snijdt de y-as in D.
Driehoek BDC is rechthoekig. En verder weet je van deze driehoek dat BC=10 en hoek B is 30 graden.
Bereken nu BD en DC (met behulp van de sinus en de cosinus van 30 graden).
Daarna kun je de coordinaten van C zo opschrijven.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 18 april 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3