De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Kettingregel

 Dit is een reactie op vraag 44882 
Allereerst bedankt voor het erg snelle antwoord! Spijtig genoeg was uw antwoord niet voldoende om mij volledig op weg te helpen...

Zelf geraak ik al zover dat ik de quotientregel kan toepassen , maar dan weet ik niet hoe ik moet verder geraken met de kettingregel...
Quotientregel:
(u/v)'=(u'*v-u*v')/v2
hier is u = x en v = Öx2+x+1)
dan kom ik uit op:
1*Öx2+x+1)-x*(1/(2*Öx2+x+1))/x2+x+1
(hopelijk is hij juist ingetikt)

En dit is dus verkeerd aangezien ik de kettingregel niet toegepast heb. Ik weet niet waar of hoe ik dit bij deze oefening moet toepassen... Mocht u het het in het lang kunnen uitschrijven hoe je deze oefening oplost zou dit al een grote hulp zijn!

Erg bedankt!
Tim

Tim
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 13 april 2006

Antwoord

Beste Tim,

Als je hier moeite mee hebt is het een goed idee om de quotiëntregel op die manier uit te schrijven en dan na te gaan wat u en v zijn. Je kan vervolgens afzonderlijk u' en v' bepalen, dan hoef je daarna de formule maar in te vullen en te vereenvoudigen. Uiteraard is u' eenvoudig, we zullen dus even v' bekijken.

Ik herschrijf: Ö(x2+x+1) = (x2+x+1)0.5

Pas nu de regel voor de macht toe (als factor naar voor en tot de macht -1) en vermenigvuldig dan met de afgeleide van de uitdrukking die tot die macht stond, dus de afgeleide van x2+x+1, dat is het toepassen van de kettingregel.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 14 april 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3