De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Harmonische trilling: Hoeveel cm ligt P af per minuut?

Hallo,

De punten P en Q voeren elk een harmonische trilling uit, beschreven door up= 6sin10$\pi$t en uq=6sin10$\pi$(t-0,03).
Hierin zijn up en uq in cm en t in sec.
c) Hoeveel cm legt P af in 1 minuut?

Antw: De amplitude is 6 cm, dus trilling wordt 4 x 6 = 24 cm afgelegd. ER zijn 5 trillingen per sec, dus:
24 x 5 x 60 = 7200 cm afgelegd per minuut.

Mijn vraag: Hoe komen ze aan de 4 bij: 4 x 6 = 24 cm?

Alvast bedankt!

Groetjes Marian

Marian
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 5 april 2006

Antwoord

de uitwijking van P gaat in een periode van 0 naar 6, dan terug naar 0, dan naar -6 en weer terug naar 0.
In totaal (6+6)+(6+6)=4·6 centimeter.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 5 april 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3