De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Hoek berekenen

 Dit is een reactie op vraag 44709 
Bedankt, het wordt nu al een stuk duidelijker.
Ik heb daarom ook een nieuwe driehoek uit mijn boek gehaald waar ik de antwoorden nog niet van weet.
Kunt u kijken of ik alles dan goed uitreken.



Ik rekende eerst de graden uit van alle hoeken, ik heb de methode gebruikt die u eerder heeft uitgelegd.

ÐB = 43°
ÐC = 67°

Toen heb ik de lengtes van de zijde 'c' uitgerekend. Alleen heb ik de cosinus regel gebruikt, omdat ik die makelijker vind.

Dat heb ik zo gedaan:
82+112-2·8·11 cos67° = 116.23

Daar de wortel van trekken en dan krijg je 10.78.
Dus c=10.78

En zo heb ik alles als het goed is. Klopt dit allemaal een beetje?

Wouter
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 4 april 2006

Antwoord

Volgens mij klopt het als een bus!
Ik had c=10,76651467...
Dus afgerond op 1 decimaal (als je de hoeken afrond op hele graden niet zo'n gek plan) dan hebben we c=10,8.
Heel goed!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 4 april 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics