De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Directe formule van een recursieve formule

Hallo,
Ik zit met een probleem. Is het namelijk mogelijk om van deze recursieve formule:
Un+1=1.06·Un-50 met U1=1750
Is het mogelijk om hiervan een directe formule te maken?
Groeten

Tom
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 2 april 2006

Antwoord

Dat zou ik wel denken ja.. de formule staat op je formulekaart:

De oplossing van de lineaire differentievergelijking q44674img1.gif met a¹1 is:

q44674img2.gif

Wel aan, met X0=1698, a=1,06 en b=-50 moet dat te doen zijn lijkt me.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 2 april 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3