De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Oplossing van de differentiaalvergelijking

 Dit is een reactie op vraag 44566 
wij krijgen als we verder gaan:
-ln(8500-V)=(-ln0,9)t+C
8500-V=e^((-ln0,9)t+C)
-V=e^((-ln0,9)t+C)-8500
V=e^((-ln0,9)t+C)+8500

Maar wij hebben via een andere manier een ander antwoord eruit gekregen, namelijk
V=8500+1000·e^(-ln0,9t)

weer l
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 29 maart 2006

Antwoord

Lisette en Floor,
Uit de eerste vgl. volgt:8500-V=De^(ln0,9)t, dus V=8500-De^(ln0,9)t.
Laat jullie manier maar eens zien.Waar komt die 1000 vandaan?

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 29 maart 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3