De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vergelijking van rechtelijn

 Dit is een reactie op vraag 44465 
Sorry, maar ik weet nog niet precies wat ik moet doen.
Ik moet de vergelijking (nulpunt?) vinden van ax+by+c=0 Ik vraag me af wat c dan is? Is dat in mijn geval 5 ?
Het zal denk ik niet de bedoeling zijn, maar ik heb aangenomen dat a=3, b=2 en c=5.
Heb daarna de abc formule geprobeerd maar ik kwam uit op -56. Het lijkt me dat ik dus niet de abc formulie hier moet toepassen om de vergelijking te vinden..?

Kunt u misschien alstublieft nog wat uitleg erover geven?

wes
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 22 maart 2006

Antwoord

Beste Wes,

Probeer eens eerst te doen wat ik je net zei: los de vergelijking op naar y en lees de coëfficiënt van x af. Dat is dan precies de richtingscoëfficiënt. Hoe je de andere vindt heb ik ook al uitgelegd.

Laat dat eens eerst zien, als je daarna nog vast zit geef je maar aan wat het probleem precies is.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 22 maart 2006
 Re: Re: Vergelijking van rechtelijn 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3