De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kwadrateren zonder rekenmachine

Weten jullie manieren om snel en makkelijk zonder rekenmachine kwadraten uit te rekenen?

tim
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 19 maart 2006

Antwoord

Gebruik de formules (a+b)2=a2+2ab+b2 en (a-b)2=a2-2ab+b2; hiermee kun je snel kwadraten van getallen tot 99 mee uitrekenen. Bijvoorbeeld: 992=(100-1)2=10000-200+1=9801 of 432=(40+3)2=1600+240+9=1849. Je moet dan wel de kwadraten van 1 tot en met 9 goed in je hoofd hebben zitten.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 20 maart 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3