|
|
\require{AMSmath}
Oppervlakte berekenen
Goedendag, Ik moet de opp. van een figuur berekenen die begrensd is door de parabool y2=x/3 +3, de rechte y=1 de x-as en de y-as. Het antwoord moet 8 zijn, maar ik kom er niet achter hoe ze er aan gekomen zijn. Ik heb de neiging om y als onafhankelijke te nemen, maar dan weet ik niet wat ik met de rechte aan moet. Wanneer ik y=Ö(x/3 +3) neem kom ik niet uit op 8. Kunt u mij uitleggen hoe ik dit moet doen? het liefst in stapjes. Mvg
janwil
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 18 maart 2006
Antwoord
Volgens mij kan het op beide manieren. Eerst maar een tekening:
Het gaat om het gele gebied. De oppervlakte daarvan is gelijk aan:
..en daar komt inderdaad 8 uit.
Handiger is om de 'zaak een kwart slag' te draaien. Er geldt: x=3y2-9, dus de oppervlakte is gelijk aan:
Kortom: er leiden vele wegen naar Rome!
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 18 maart 2006
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|