De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Nulpunt bepalen

Als ik de abc formule toepas, dan kom ik op een negatief getal uit voor de discriminant. Ik dacht dat dit niet kon?
Ik kom namelijk uit op -216.
Daar kan je toch geen wortel uit trekken.

Ik probeerde het met de tweede som

5x-2x2+11=0

a=5 b=2 c=11
d= 22-4򉩁1= -216

Of doe ik iets verkeerd ??

wouter
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 17 maart 2006

Antwoord

dag Wouter,

De a uit de formule is het getal (de co雈fici雗t) dat voor de x2 staat, en dat is dus niet 5, maar -2.
Let op: ook de min hoort bij de co雈fici雗t.
Dus:
a = -2
b = 5
c = 11
en dan klopt het helemaal.
groet,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 17 maart 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3