De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vergelijkingen met twee onbekenden en gehele oplossingen

 Dit is een reactie op vraag 44276 
Dank u wel voor uw antwoord. Probleem is dat ik het niet helemaal snap.
Ik kan ab= 11a + 4b + 97 omschrijven naar :
stap 1: b= (11a + 4b+ 97)/ a.
stap 2: b= 11a/a + 4b/a + 97/a
stap 3: b= 11+ ((4b+97)/a)
Verder loop ik vast. Ik snap niet hoe u aan die 141 komt
Ik hoop dat u het mij nog verder kunt uitleggen? Alvast bedankt!

Ilse
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 maart 2006

Antwoord

Beste Ilse,

Om te kunnen oplossen naar b moet je eerst alle termen met een b naar één lid brengen, de andere termen naar het andere lid. Dan breng je in dat eerste lid de gemeenschappelijke factor b buiten haakjes en je deelt beide leden door de coëfficiënt van b.
Op die manier los je de vergelijking op naar b, probeer je even zelf?

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 15 maart 2006
 Re: Re: Vergelijkingen met twee onbekenden en gehele oplossingen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3