De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Nulpunt vinden

 Dit is een reactie op vraag 44259 
Bedankt, het begin is inelk geval duidelijk. Alleen vraag ik me af hoe je dan moet tellen.
De som die ik heb is:

x3+5x2-12-4

Als ik dus x=2 doe krijg ik dit

2+5-12-4 = -9
die is dus niet goed.
Als ik de machten in de som gebruik kom ik echter ook niet op het antwoord uit.

23+52-12-4 = 17

Ik kom dus niet op 0 uit, ik heb geen idee hoe ik dit moet uitrekenen.

Kan het trouwens ook zijn als je naar het nulpunt zoekt, dat de - in een + teken veranderd en + in een - teken als je negatieve getallen gebruikt.

Ik hoop echt dat u me met deze vragen verder kunt helpen.
Alvast bedankt voor de moeite.

Wouter
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 maart 2006

Antwoord

Beste Wouter,

Je vergeet wel de machten correct uit te rekenen! Als x = 2, dan:
23 + 5.22 - 12.2 -4 = 8 + 20 - 24 - 4 = 0

Je moet de coëfficiënten dus laten staan en elke x vervangen door 2.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 15 maart 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3