De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Breuken vereenvoudigen

 Dit is een reactie op vraag 44192 
Bedankt, dit is echt perfect uitgelegd. Ik ben al een stuk verder gekomen. Maar hoe verder ik kom hoe moeilijker.
Ik heb nu een weer een som die ik niet kan volgen.
Ik probeer steeds hiernaar terug te kijken maar ik denk dat de reken methode toch iets anders gaat.
Het gaat hierom:
5x2(1-x)   (1-x)       x2
-------- - -------- - -------- =
x2(1-x) x2(1-x) x2(1-x)
5x2-5x3-(1-x) -x2
----------------- =
x2(1-x)
5x2-5x3-1+x-x2
-------------- =
x2(1-x)
4x2-5x3-1+x
-----------
x2(1-x)
Het begint al dat ik ineens -5x3 er tussen ziet staan. Waar komt deze nou vandaan?
En tussendoor is het de ene keer weer + en de andere keer weer - . Er is geen pijl op te trekken (voor mij dan).
Ik raak echt door de war hiervan, ik hoop dat u me hiermee ook verder kunt helpen...

In elk geval bedankt!

vivend
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 13 maart 2006

Antwoord

q44226img1.gif

P.S. Die -5x³ komt dus van het wegwerken van de haakjes van de teller in de eerste breuk.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 13 maart 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3