De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Snijpunten van lijn en parabool

Hoe bepaal je de snijpunten van een parabool en een lineaire functie?

Sander
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 8 maart 2006

Antwoord

Voorbeeldje dan maar?

parabool: y=x2-4x
lineaire functie: y=2x-8

Gelijkstellen!

x2-4x=2x-8

Oplossen geeft je de x-coördinaten van de snijpunten. Je kunt de y-coördinaten uitrekenen door de x-coördinaten in te vullen in een van de functies. Ik zou de lineaire functie nemen, want dat is makkelijker...

Proberen? Kijk maar 's op dat lukt! (Je kunt reageren via het knopje!)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 8 maart 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3