De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Schrijf de volgende differentiaal in de vorm f`(x)dx

 Dit is een reactie op vraag 44076 
Nog een klein vraagje;

De afgeleide van de volgende functie; f (x)= (x+2Öx)sin x

Is dan het antwoord; f'(x)=(x tot de macht -1 + 1x tot de macht -1/2) -cosx??

Of sla ik dan de plank volledig mis?

Groet,

Studentjuh

studen
Student hbo - woensdag 8 maart 2006

Antwoord

Ja, eigenlijk is die plank wel behoorlijk mis,
Ten eerste: de afgeleide van x is gewoon 1.
Immers x = x1
Dus de afgeleide wordt 1·x0 = 1
Ten tweede: heb je wel eens van de productregel gehoord?
De afgeleide van f(x)·g(x) is niet zomaar gelijk aan f'(x)·g'(x)
Toch maar eens de theorie er op na slaan...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 8 maart 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3