De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Logaritmische vergelijking oplossen

2log(x+1) + 2log3 = 4 + 2log5
Ik kom niet uit deze som.

Annabe
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 8 maart 2006

Antwoord

Het 'plan van aanpak' is als volgt:

1. Schrijf alles als een 2log()
2. Gebruik L0 van de rekenregels voor logaritmen.
3. Gebruik 2log(a)=2log(b)Þa=b

En dat ziet er dan zo uit:

q44093img1.gif

..zoiets...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 8 maart 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3