De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Snijpunten poolvergelijkingen

Neem de poolvergelijkingen van de rechte lijnen:

r = 4/(sin(q - 3 cos(q)

r = 5/cos(q)

Als ik deze twee lijnen plot met de GR en ik wil het snijpunt vaststellen, dan blijkt dat er onder de button CALC geen optie "Intersect" is.

Hoe kan ik nu het snijpunt grafisch vaststellen?

De handleiding van de TI-83 Plus zegt er niets over. Op het internet vind ik ook geen antwoord. Weet u een methode?

Ik kan natuurlijk wel de lijnen omzetten naar y = 3x + 4 en x = 5, maar het moet toch ook kunnen met als uitgangspunt poolvergelijkingen?

Tom
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 3 maart 2006

Antwoord

Stel r1=r2 en los op naar q (neem van beide leden het omgekeerde). Puur grafisch vaststellen doe je met TRACE (en gepaste ZOOM).

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 10 maart 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3