Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Kruisende rechten

 Dit is een reactie op vraag 43958 
Blijkbaar is er een fout geslopen in de opgave, vandaar ook dat ik voor z niet -7/3 vindt, maar wel een vgl met y.
De vgl van b is namelijk: 3x=5
3y+3z+2=0
Sorry voor de typfout...

Klopt mijn oplossing, doorgestuurt de 2e keer dan wel???

Elke
3de graad ASO - vrijdag 3 maart 2006

Antwoord

Beste Elke,

Enkel het rekenwerk verschilt hierdoor, de redenering voor c blijft analoog.
We hebben nog steeds dat x constant is, namelijk -5/3. In je tweede vergelijking kan je nu kiezen, y of z als parameter.

Laten we het bij y houden, in jouw geval y = r en dan volgt z = 1/3(-2-3r) = -2/3-r. Ik zie niet direct hoe jij daar aan -5/3 komt dan. We vinden dus, z: (-5/3,0,-2/3)+r(0,1,-1).

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 3 maart 2006
 Re: Re: Re: Kruisende rechten 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics