De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Vergelijking met twee onbekende machten

 Dit is een reactie op vraag 43944 
Dan kom ik op:
3x = 3Ö3 =
3x 3*31/2
Delen door 3
3x-1 = 11/2
3x-1 = 1

alogb = c

3log1 = x-1
0 = x -1
x = 1

Klopt dat?

Tanja
Student hbo - donderdag 2 maart 2006

Antwoord

Beste Tanja,

Het is eenvoudiger denk ik...

3x = 3Ö3
3x = 31*31/2
3x = 31+1/2
3x = 33/2

Vergelijk nu eens beide leden, dus x is...?

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 2 maart 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3