De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Variaties

ik heb de cijfers 1,2,3...9 hier vorm ik getallen met 6 cijfers mee, hoeveel van de getallen bevatten het cijfer 7?

Tim La
Overige TSO-BSO - woensdag 1 maart 2006

Antwoord

Volgens mij is het antwoord als volgt:

7 op eerste plaats : 1*8*7*6*5*4 = 6720
7 op tweede plaats : 8*1*7*6*5*4 = 6720
7 op derde plaats : 8*7*1*6*5*4 = 6720
7 op vierde plaats : 8*7*6*1*5*4 = 6720
7 op vijfde plaats : 8*7*6*5*1*4 = 6720
7 op zesde plaats : 8*7*6*5*4*1 = 6720

Het antwoord is dus: 6*6720 = 40320 (mogelijkheden met een 7 erin)

Peter
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 1 maart 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3