De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Tabel invullen

als je een tabel moet invullen
x weet en y1 =-0.5x^2+3x-2.5 hoe vul je dan y1 in

x = -2 -1 0 1 2 3 4 5 6 7 8 enz.
y1= ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

van ra
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 21 februari 2006

Antwoord

Beste Robbin,

Je hebt een vergelijking die y1 geeft een functie van x, met elke x-waarde komt er dus een waarde van y1 overeen en deze vind je door precies die x-waarde in te vullen in je vergelijking.

Voor x = -2 vervang je dus elke x door -2 in die vergelijking, je rekent het dan uit en vindt de bijbehorende y1. Ik doe het even voor bij x = 0, dat is eenvoudig: y1 = -0.5*02+3*0-2.5 = -2.5

Dit moet je dus voor elke x-waarde in je tabel doen.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 21 februari 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3