De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

BEP/ Winst in relatie met omzet

Bekend zijn:
Verkoopprijs is EUR 25 per product.
Variabele kosten zijn EUR 13,75 per product en constante kosten zijn EUR 135.000.
Nu is de vraag: hoeveel producten moeten er verkocht worden zodat 15% van de omzet winst is.

Norman
Student hbo - donderdag 16 februari 2006

Antwoord

Hallo

Je hebt toch zelf als eens nagedacht zeker? Wij zouden 't appreciëren dat je in het vervolg ook wat uitleg heeft, bij wat je al geprobeerd hebt en waar je precies vast bent geraakt. Ik zet je op weg.

x = aantal verkochte producten
W = winst
O = omzet

Vergelijkingen:

O = x · 25
0,15 · O = W
(25-13,75) · x - 135.000 = W

Denk zelf eens na waar ik de vergelijkingen vandaan haal. Dit is een stelsel met 3 vgl en 3 onbekenden; de oplossing ervan is denk ik wel gemakkelijk te vinden...

Probeer maar
Groetjes

Igor
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 16 februari 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3