De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Formule vereenvoudigen

tan (phi) = (z + N e2 sin (phi)) / wortel(x2+y2) (A)

sin (phi) = z / ( N(1-e2) + h ) (B)

Wanneer we nu (B) in (A) invullen bekomen we:


tan (phi) = z / (wortel(x2+y2)(1 - N e2/(N+h)))


Hoe komen ze hieraan? Kan iemand mij helpen? Alvast dank.

Philip
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 15 februari 2006

Antwoord

Beste Philippe,

Het is niet meer dan wat algebraïsch reken- en knutselwerk.
Begin gewoon door de uitdrukking erin te substitueren.

q43709img1.gif

Breng nu die z in de teller op gelijke noemer met de tweede term zodat de gemeenschappelijke noemer (in de teller) naar de noemer van de volledige breuk kan verhuizen. Vereenvoudig ook door haakjes uit te werken waar mogelijk. Bovendien heb je het voordeel dat je weet wat je moet uitkomen, daar kan je naar toe werken.

Probeer zelf even verder en als het niet lukt help ik verder, laat dan wel zien tot waar je geraakt.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 15 februari 2006
 Re: Formule vereenvoudigen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3