De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Derdegraads vergelijking

Hoe reken ik az3+bz2+cz+d = 0 om tot een 2de graads vergelijking?

youri
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 1 februari 2006

Antwoord

Hoi Youri,

Als a=0 dan is jouw vergelijking een tweedegraadsvergelijking en hoeft niet omgebouwd.
als a ongelijk is aan 0 dan is jouw vergelijking in het algemeen een derdegraads vergelijking en geen tweedegraads vergelijking.
Als a¹0 is en d=0 kun je een factor z buiten haakjes halen en krijg z(az2+bz+c)

Maar in het algemeen valt jouw vergelijking niet om te bouwen tot een tweedegraadsvergelijking.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 1 februari 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3