De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Vierkantsvergelijkingen vraagstukken

 Dit is een reactie op vraag 43129 
dit is dan mijn verdere bewerking.
196-28B+B2+B2=100
2B2-28B+96=0
B2-14B+48=0
D=(-14)2-4x1x48=V4=2
14-2:2=6
14+2:2=8
wat is nu B en wat is L,of heb ik nog maar 1 van de 2?
nogmaals bedankt!
mvg

brent
Overige TSO-BSO - vrijdag 20 januari 2006

Antwoord

Beste Brent,

Jij koos natuurlijk "B" en "L" voor breedte en lengte, maar in de vergelijkingen zit er nergens informatie over welke van deze de grootste is, je kunt ze evengoed omwisselen! Daarom vindt je twee oplossing voor B, omdat het zowel de lengte als de breedte kan voorstellen, 6+8 is dan ook 14, dus voldoet aan de eerste vergelijking.

Je hebt ze dus al allebei en je kiest zelf maar welke wat is

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 20 januari 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3