De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Toppen van parabolen

Beste Wisfaq,

De vraag die ze in de boek stellen is een formule geven bij de verzameling toppen van de formule:

Y=ax2+4x-3

Nu krijg ik van het boek Xtop= -b/2a
en Ytop moet ik aan de hand daarvan uitrekenen met de bij behorende p(in dit geval a neem ik aan) Xtop= -4/2a dan kom ik vast te zitten.


Verder wilde ik vragen bij de functie Fp(x)=1/2px2-3x+p, wekle p ligt de top van de grafiek op de lijn k:4x-2y=-5. ook hier moest ik iets met Xtop en Ytop doen waar ik op de raarste uitkomsten kom...

Alvast bedankt voor het beantw van me vraag, zoniet voor de moeite ^^.

Gr Ron

Ron
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 januari 2006

Antwoord

Wel gezocht maar niet gevonden!? De eerste vraag staat op Formule die toppen van parabolen verbindt en een vergelijkbare vraag staat op Tweedegraads vergelijkingen. Kijk maar 's of dat helpt...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 18 januari 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3