De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Correlatie-analyse en bivariate regressie

Zou u mij aub kunnen helpen bij het volgende vraagstuk, aangezien ik enkel de oplossing gekregen heb en niet weet hoe ik het moet uitwerken.
Correlatie-analyse en bivariate regressie-analyse meten het verband tussen en het effect van de grootte van de woonkamer (in vierkante meter) op de lengte van de kerstboom die mensen tijdens de kerstperiode in huis brengen. De correlatiecoefficient bedraagt 0.68. de gemiddelde oppervlakte van de woonkamer is 26 vierkante meter, met een variantie van 19.36 en de gemiddelde lengte van een kerstboom is 113cm, met een variantie van 51.84. Bepaal de verwachte lengte van de kerstboom bij een woonkamer die 32 vierkante meter groot is. De oplossing is : 119.68. Hoe kom je hieraan? Alvast bedankt!

Charlo
Student universiteit België - maandag 16 januari 2006

Antwoord

Gebruik eerst b=r·sy/sx = 0,68·7,2/4,4 =1,112727272727
Voor de constante van de regressielijn (y=a+bx) geldt a=ygem-b·xgem =84,069090909
Nu in de regressielijn 32 invullen levert op: 119,68

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 17 januari 2006
Re: Correlatie-analyse en bivariate regressie



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3