De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Complexe functies

Hallo!
Ik moet te weten komen hoe de formule van de moivre uit die van Euler ontstaat.
Alvast bedankt.

Roos
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 11 januari 2006

Antwoord

Euler zegt:

exp(ix)=cos(x)+i sin(x)

dus geldt:

exp(ix)n=(cos(x)+i sin(x))n Maar ook geldt natuurlijk:

exp(ix)n = exp(ixn) = cos(nx)+i sin(nx)
(in de laatste gelijkheid wordt weer gebruikt wat Euler zegt)

Dus uiteindelijk:

(cos(x)+i sin(x))n= cos(nx)+i sin(nx)

en dat zegt De Moivre...

Koen

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 11 januari 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics