De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Algebraisch oplossen, machten van e

 Dit is een reactie op vraag 42762 
Bedankt voor je reactie.

e2x=0 heeft volgens mij geen oplossingen?

ln(x/2)=0 kan ik verder niks van maken...

Bert V
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 8 januari 2006

Antwoord

Beste Bert,

Je eerste veronderstelling klopt, die factor zal niet 0 worden.

De tweede factor wel, een logaritme wordt steeds 0 als zijn argument gelijk is aan 1, dus los op: x/2 = 1

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 8 januari 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3