De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Algebraisch oplossen, machten van e

Allereerst, hartelijk bedankt voor alle hulp die ik heb gekregen via deze site!

Ik heb de som:
ln2(x) = 25
Klopt het dan dat ik kan zeggen:
(ln(x))2 = 25
ln(x) = 5 of -5
Dus x = e5 of 1/e5 En de volgende:
ln (x2) = 25

Hier kom ik niet uit, ik weet al sowieso niet wat ik als eerste stap hier moet doen...

Nogmaals bedankt!

Bert V
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 8 januari 2006

Antwoord

Beste Bert,

Het eerste klopt volledig.

Je wil oplossen naar x dus je wil x op een of andere manier afzonderen.
Wat staat er als eerste in de weg? Die "ln". Hoe krijg je een ln weg? Door "e^" te doen:

ln(x2) = 25
e^(ln(x2)) = e^25
x2 = e^25

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 8 januari 2006
 Re: Algebraisch oplossen, machten van e 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics