De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Factorstelling

Zoek een uit hoe goot a en b zijn en bereken nu ook de oplossingen van
x3-2x2-6x+7=0

Dat is een opgave die ik moet maken..Ik heb géén idee hoe ik dit moet doen. ik kan beginnen met ontbinden in factoren maar ik weet niet hoe ik dan de a en b moet vinden

Reneé
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 5 januari 2006

Antwoord

't Is een beetje flauw... omdat 1-2-6+7=0 weet je al dat x=1 een oplossing is van deze vergelijking. In dat geval kan je door ontbinden de vergelijking schrijven als:

(x-1)(.....)=0

Op de puntjes komt dan een tweedegraads vergelijking te staan en die los je natuurlijk in een vloek en een zucht op! Dus maak een staartdeling:

x-1/x3-2x2-6x+7\...

...en dan zou 't moeten lukken, zou je denken...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 5 januari 2006
Re: Factorstelling



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3