De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Goniometrische functies

Hoi,
In het werkboek staat de grafiek van de functie y2=sin2x een zuivere sinusoide is. Hierbij moet ik een formule geven, maar ik weet niet hoe dat moet. Wat zijn de standaard stappen die je moet maken? Ook moet ik dit oplossen als y2=1, wat bedoelen ze hiermee? Ik hoop dat jullie mij het kunnen uitleggen. Bedankt.

Joyce
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 4 januari 2006

Antwoord

Op de formulekaart staat wel een uitdrukking met cos(2x) en sin2x:

q42647img1.gif

Daarmee kan je sin2x uitdrukken in cos(2x), waarmee je evenwichtslijn, periode en amplitude kan bepalen. Proberen zou ik zeggen!

Gegeven y2=sin2x en gevraagd voor welke x geldt y2=1... dat betekent oplossen van de vergelijking:

sin2x=1
sin(x)=1 of sin(x)=-1
...en dan verder oplossen... zou dat lukken?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 4 januari 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3