De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Somformule rij fibonacci

 Dit is een reactie op vraag 42541 
Is dit een echt helder geldig bewijs? Volgens mij is dit net zoiets als:

x+y=6
y=6-x
x+(6-x)=6
x=x

Het klopt wat hier staat, maar het slaat natuurlijk nergens op! Bij deze rij voeg je eerst F(n+1) toe en later haal je het weer weg. Logisch dat het dan klopt.... Maar is het dan wel een echt bewijs?? Volgens mij niet...

Klaas-Jan

Klaas-
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 31 december 2005

Antwoord

Volgens mij had ik je gevraagd Wat is volledige inductie? eerst eens te bestuderen.
Dus doe dat dan ook.
Einde discussie

Wie is wie?
Je kunt niet reageren op dit antwoord...
zaterdag 31 december 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3