De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: 3de graads vergelijkingen

 Dit is een reactie op vraag 24245 
hi
dit is ron.Klopt het dat x1=1en x2 = 1,5 en x3 = 1/3
als ik 1,5 in de vergelijking susstitueer krijg ik als antwoord 0 ,maar bij de andere xen komt er geen nul uit
misschien kunt u even kijken wat ik verkeerd doe en mij een antwoord geven
bedankt

ron
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 31 december 2005

Antwoord

De formule laat zich ontbinden als (x - 1)·(2·x - 3)·(3·x + 1), dus zal x3 wel gelijk moeten zijn aan -1/3 in plaats van 1/3.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 3 januari 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3