De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bewijs recursieve formule rij fibonacci

De recursieve formule van de rij van Fibonacci is: U(n+1) = U(n) + U(n-1)

Hoe bewijs ik dit? Ik heb er een hele poos op gezeten, maar het lukt gewoonweg niet...

Klaas-
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 29 december 2005

Antwoord

Beste Klaas-Jan,

Wat valt er te bewijzen? Die recursieve formule is hoe we de rij van Fibonacci gewoonlijk definiëren, of gebruik jij iets anders voor Fibonacci?

F(n) = F(n-1) + F(n-2) met n startend vanaf 3 en F(1) = F(2) = 1.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 29 december 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3