De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking met haakjes

(x+2)*(x-2)-(x+5)*(x-1)=1
Hoe moet ik dit oplossen? dit was een vraag op een toets, maar ik had de oefening helemaal fout en moet ze tegen maandag verbeterd zien te krijgen en mijn ouders snappen er ook niks van! hopelijk kunnen jullie mij helpen!!!
alvast bedankt. Natalie

Natali
2de graad ASO - vrijdag 6 september 2002

Antwoord

eerst het stukje (x+2).(x-2) uitschrijven.
Dit levert: x2 -2x +2x -4 = x2-4

dan het stukje (x+5).(x-1) uitschrijven.
Dit levert: x2 -x +5x -5 = x2+4x-5

Dus eigenlijk staat er:

(x2-4) - (x2+4x-5)=1 Û
-4x+1=1 Û
-4x=0 Û
x=0

groeten,

martijn

mg
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 6 september 2002
Re: Vergelijking met haakjes



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3