De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Meetkplaats complex getal

 Dit is een reactie op vraag 42313 
IK, vrees toch, Tom, dat ik de oplossing van Re(z-1)(z+1)=0 niet kan oplossen.IK volg U wel dat het art
gument hiet een tangens van 90° en dus niet gedefinieërd,dus x=o (zogenaamde nulnoemer y/x)
Met z bedoel jij wat ik C toch nioem, is het niet?
Nog een duwtje aub
Groeten,
Rik

lemmen
Ouder - donderdag 15 december 2005

Antwoord

Beste Rik,

Mijn z was inderdaad jouw c. Laten we z (of dus c) voluit schrijven in reële en imaginaire componenten: z = x+yi. We hebben dan dat (z-1)/(z+1) = (x+yi-1)/(x+yi+1).
Maak de noemer nu reëel door teller en noemer te vermenigvuldigen met de geconjugeerde van de noemer (dus gelijk reëel deel, tegengesteld imaginair deel).
Nu kan je eenvoudig splitsen in het reëel en imaginair deel, stel het reëel deel gelijk aan 0 en haal er een verband tussen x en y uit.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 15 december 2005
 Re: Re: Meetkplaats complex getal 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3