De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Een formule geven

 Dit is een reactie op vraag 42190 
maar hoe bereken ik dat?

Dana O
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 11 december 2005

Antwoord

Erg lang van stof ben je niet.
Afhankelijk van met welk onderwerp je bezig bent zijn er ook wel verschillende methoden.
Nou ja, dan ik kies er maar een:
y'=2ax+4
Uit y'=0 volgt: 2ax+4=0.
Los deze vergelijking op naar a en je krijgt: a=-4/2x=-2/x
Dit invullen in de vergelijking van de parabool (y=ax2+4x+3) levert
y=(-2/x)*x2+4x+3=-2x+4x+3=2x+3
Dus een vergelijking van de verzameling van toppen is y=2x+3.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 11 december 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3