De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Wanneer is f(x) = (ax + b)/(cx + d) gelijk aan zijn inverse?

 Dit is een reactie op vraag 42123 
Ik denk dat ik het begin te snappen. Dus als ik het goed begrijp geldt het volgende:

c ¹ 0 = (cx + d deler van ax + b = b - ad/c = 0 = f(x) is constant (namelijk a/c))

Nu staat wel in mijn boek: cx + d geen deler van ax + b = de grafiek valt af te leiden uit de grafiek van 1/x door verschuiving...enz.
Ik vermoed dat dit dus moet zijn: cx + d geen deler van ax + b EN c ¹ 0 = ...? Want dit klopt toch helemaal niet bij bv y = (x - 2)/5 of y = 2/5 (a=c=0)?

Hopelijk ben ik er na dit volledig uitgeraakt!

groetjes,

Tom

Tom
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 9 december 2005

Antwoord

dag Tom

Dat klopt.

groet,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 9 december 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3