De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wortel maal wortel is geen wortel

je hebt (3Öt+6)(3Öt-6) nu moet je de haakjes wegwerken.
dat wordt eerst 9Öt-18Öt+18Öt-12. dat wordt weer 9Öt-12 en dan 9t-12.
maar WAAROM gaat het wortel teken weg? en is dat dan altijd zo ook als je bijv. hebt 20Öt x 10Öt = 200t?

x
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 7 december 2005

Antwoord

Inderdaad 20Öt·10Öt=20·10·ÖÖt=200t, want dat was toch wat een wortel was? Welk getal levert in het kwadraat t op? Öt, dus moet (Öt)2 wel weer t zijn... hopelijk helpt dat.

Zie eventueel Rekenen met wortels

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 9 december 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3