De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Eigenschappen van een functie `ontdekken`

 Dit is een reactie op vraag 41594 
Nu vind ik het lastig worden maar bij de verticale asymptoot weet ik het denk ik wel: Je hebt dus (x+a)/(bx+c)
De noemer moet nul zijn dus: bx+c=0 -- x=-c/b

Bij de horizontale asymptoot loop ik vast, ik weet wel: wat er voor de x (boven de streep) staat, dat delen door b en dan krijg je de horizontale asymptoot.

Er zijn toch altijd asymptoten, zolang er een hyperbool is?

tim
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 16 november 2005

Antwoord

Horizontale asymptoot:
Boven de streep staat er een 1 voor de x toch? En onder de streep een b toch?Dus horizontale asymptoot y=1/b toch?

Zijn er nu altijd asymptoten:
Plot maar eens de grafiek van f(x)=(x+2)/(2x+4); geen asymptoot te bekennen!
Wat zou hier de verklaring van zijn?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 16 november 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3