De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Geen grootste getal

 Dit is een reactie op vraag 41579 
Laat zien dat er geen grootste getal is in de verzameling A. (in A zitten alle getallen met x^2 2)

Stel 2-x^2=eps0. Laat nu zien dat (x + eps/8)^22. Volgens mij is het dus de bedoeling dat ik laat zien dat er geen ander kwadraat 2 is. En dat is nu net lastig, het lukt me niet om deze uitdrukking te krijgen. Ik hou een factor over die ik niet wegkrijg.

sanne
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 16 november 2005

Antwoord

Sanne,De bedoeling is om te laten zien dat bij iedere x uit A met x22 een yx te vinden is met Y22.Neem in mijn eerste afleiding b=x en e=d.Dan is x+ex en (x+e)22.Q.E.D.
Groetend,

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 16 november 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3