Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Inhoud van een balk

Mijn vraag is heel eenvoudig, ik heb een formule nodig waarmee je de inhoud in liter bepaalt van een rechthoek, waarvan de hoogte en de breedte 30 cm zijn, de diepte zou ik moeten weten, de inhoud zou 20 liter moeten zijn
formule + oplossing graag :) dank u

joachi
Iets anders - zaterdag 24 augustus 2002

Antwoord

De inhoud van een rechthoek is nul, want een rechthoek is immers een plat figuur! Zo.. klaar!

Waarschijnlijk bedoel je een balk!? Ik dat geval gaat het ongeveer op de volgende manier:

inhoud=lengte x breedte x hoogte

Nu moeten we even oppassen op de eenheden.
20 liter = 20 dm3 = 20.000 cm3, dus als we de formule invullen (we nemen overal cm) krijgen we:

20.000 = lengte x 30 x 30
20.000 = lengte x 900
lengte = 20.000:900 = 222/9 cm

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 24 augustus 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics