De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hellinggrafieken benaderen

je hebt de functie f(x)=4x-x2
de formule om de helling te beanderen is f(1+Dx)-f(x)/Dx
Dx = 0.01

nu wil ik de helling in het punt x=1 benaderen, dus:
f(1+0.01)-(4*1-12)/0.01 = -199
als ik het met mijn grafische rekenmachine uitreken voer ik de formule f(x) in, plot ik de grafiek, 2nd calc dy/dx en dan 1 komt er uit 2.
als je de helling benaderd doe je toch Dy/Dx??
wat ik uit de formule opmaak is dat er staat Dx/Dx.
ik snap het niet meer.

F Rudo
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 19 oktober 2005

Antwoord

Misschien hier en daar 's wat haakjes zetten?

(f(1+0,01)-f(1))/0,01=(3,0199-3)/0,011,99

..en dat klopt als een bus..., dus wat is het probleem?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 19 oktober 2005
 Re: Hellinggrafieken benaderen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3